Plaatselijk vet verbranden

BLOG

Hoe zit het met plaatselijke vetverbranding?

Ik heb slecht nieuws. Lichaamsvet verdwijnt niet vanzelf en plaatselijk vet verbranden bestaat niet!


Veel mensen denken dat ze vet kwijt kunnen raken door cardio te doen of oefeningen te doen waarbij ze de spieren trainen op plekken waar ze het liefst vet verbranden (zoals bijvoorbeeld buikspieren), maar om snel lichaamsvet te verbranden dien je goed te eten en regelmatig hard te trainen. Goed eten is belangrijk om voldoende energie te hebben om volop te kunnen bewegen. Voldoende training is nodig om met behulp van de opgedane brandstof uit je voeding, lichaamsvet te verbranden.

 

Onderzoeken laten zien dat krachttraining en cardiotraining op hoge intensiteit vooral vet op en in de buik deed verminderen. Die onderzoeksdeelnemers trainden echter niet alleen de buikspieren. Lokale vetverbranding door gerichte oefeningen kan dus als fabel worden neergezet.


De enige manier om het vet op je buik, armen of heup te verbranden is dus door (langzaam) af te vallen. Dit betekent waarschijnlijk ook dat je bijvoorbeeld vet verliest in het gezicht of plekken waar je juist wel vet wilt hebben. Vet verbranden kan dus ook nadelen hebben. Hier wil ik wel even bij vermelden dat het doodzonde is om direct een crashdieet te gaan volgen. Je denkt dan alleen nog maar aan eten en in 9 van de 10 gevallen ben je een jaar na een crash dieet zwaarder dan voordat je met het dieet begon. Veel te veel mensen willen de ‘makkelijke’ oplossing en willen niet volle bak hard trainen om vet te verbranden. Maar geloof me, het is echt véél makkelijker om 2 keer per week een uurtje te sporten dan je puur te focussen op je eten.


Kortom, die platte buik krijg je dus niet door elke dag buikspieroefeningen te doen maar gewoon door goed (en hard) te trainen!

RECENT

Rust en regelmaat

 

Zijn we niet allemaal druk? Hebben we niet allemaal stress? Hoe normaal is dat eigenlijk? Het eerste principe voor een goede gezondheid, is dat je ook regelmatig je rust pakt. Zowel lichamelijk als geestelijk heb je rust (of ontspanning) nodig. Sta het jezelf toe om te herstellen van je inspanning. Of dat nou een werkdag is, een stevige workout of een intensieve dag met de kinderen.

 

Lees verder

Voordeel van krachttraining


De zomer komt er weer aan! Afvallen, strakker in je vel zitten, een mooi figuur krijgen… Allemaal redenen voor mensen om bijvoorbeeld te gaan fietsen in de sportschool of om te gaan hardlopen. En ja, deze vormen van cardiotraining zullen effect hebben. Maar wist je dat je door intensieve krachttrainingen je na-verbranding (oftewel afterburn-effect) extra kan stimuleren? En dus sneller het gewenste resultaat zult bereiken?Lees verder

Waarom je naar de sportschool moet + tips


 Lees verder