Voordeel van krachttraining

BLOG

Voordeel van krachttraining..Verbranden in rust!

De zomer komt er weer aan! Afvallen, strakker in je vel zitten, een mooi figuur krijgen… Allemaal redenen voor mensen om bijvoorbeeld te gaan fietsen in de sportschool of om te gaan hardlopen. En ja, deze vormen van cardiotraining zullen effect hebben. Maar wist je dat je door intensieve krachttrainingen je na-verbranding (oftewel afterburn-effect) extra kan stimuleren? En dus sneller het gewenste resultaat zult bereiken?


Spiermassa:

Naast de afterburn heeft krachttraining als voordeel dat je spiermassa zal toenemen. En, algemeen bekend, spieren verbruiken meer energie dan vet, ook als je in rust bent. Krachttraining is dan ook de perfecte manier om in rust ook te verbranden. Een halve kilogram spier verbruikt op een dag 6 kilocalorieën om zichzelf te onderhouden, bij vet is dit slechts 2. Krachttraining is effectief om af te vallen en fitter en gezonder te worden.


Nu je bovenstaande gelezen hebt, denk je misschien dat krachttraining beter of belangrijker is dan cardiotraining. Dat is echter niet waar. Cardio is even belangrijk als krachttraining en zorgt voor een betere lichamelijke conditie en uithoudingsvermogen. Het beste is om kracht- en cardiotraining te combineren. Door cardio training verbetert je conditie en door krachttraining word je sterker en krijg je een mooier figuur. Ook creëer je na een intensieve krachttraining een afterburn-effect.


Hoe werkt dit afterburn-effect?


Bij krachtoefeningen ontstaan er kleine scheurtjes in je spierweefsel (en dat is goed!). Deze kleine scheurtjes moeten vervolgens weer hersteld en gevoed worden. Voor dit herstelproces heeft je lichaam energie nodig, waardoor je calorieën gaat verbranden. Je verbranding is per saldo dus meer dan wat er tijdens de training gebeurt. Dit afterburn-effect resulteert in een net zo effectief – of misschien nog effectiever – resultaat dan cardiotraining.


Daarnaast heeft krachttraining nóg een ander groot voordeel ten opzichte van cardiotraining. Naast de korte termijn voordelen van krachttraining, biedt krachttraining ook lange termijn voordelen. Zo zal je verbranding op lange termijn altijd hoger zijn.


Ben jij na het lezen van deze blog geïnteresseerd om samen met mij deze trainingen te gaan combineren? En samen met mij jouw doel te halen ongeacht jouw doelstelling? Stuur mij dan een e-mail op info@marcostegeman.nl of bel mij op telefoonnummer 0614578350RECENT

Rust en regelmaat

 

Zijn we niet allemaal druk? Hebben we niet allemaal stress? Hoe normaal is dat eigenlijk? Het eerste principe voor een goede gezondheid, is dat je ook regelmatig je rust pakt. Zowel lichamelijk als geestelijk heb je rust (of ontspanning) nodig. Sta het jezelf toe om te herstellen van je inspanning. Of dat nou een werkdag is, een stevige workout of een intensieve dag met de kinderen.

 

Lees verder

3 en 6 maanden trainen 

 

Lees verder

Waarom je naar de sportschool moet + tips


 Lees verder