Waarom Personal Training

Waarom Personal Training?

Ik zat laatst te denken; “waarom zou ik eigenlijk personal training nemen bij iemand die ik niet of nauwelijks ken en waar ik toch wel wat meer aan betaal dan een normaal abonnement in een sportschool?” Dat heeft mij toch aan het denken gezet en heb daarom 6 voordelen opgenoemd die je hebt als jij een personal trainer inschakelt. Naast het feit natuurlijk dat ie samen met jou op korte termijn jouw doelen kan behalen.


1. PERSOONLIJKE AANDACHT EN BEGELEIDING

De volgende reden om met een personal trainer te gaan werken is de persoonlijke aandacht en begeleiding. Een trainingsschema of voedingsplan samenstellen of downloaden via het internet of bij jouw sportschool is vaak niet zo heel complex, maar om deze exact af te meten op jouw lichaam en doelen is een lastig karwei. Je dient met zoveel variabelen rekening te houden dat het vaak niet te doen is om dit zonder gedegen opleiding of kennis voor elkaar te krijgen. Het trainingsschema dient overigens ook mee te groeien met jouw progressie. Daarom zal eens in de zoveel tijd een nieuw trainingsschema op maat gemaakt worden.


2. DE JUISTE VOEDING

Een trainer stelt voor jou een juist voedingsschema op dit is gewoon HEEL belangrijk! Of dit nu is om af te vallen, aan te komen in spiermassa of gewoon omdat je er een nodig hebt. Voeding is heel belangrijk om jouw doelen te behalen!3. EFFECTIEF TRAINEN!

De trainingen die je zonder een personal trainer doet zijn vaak minder effectief dan wanneer je met een trainer aan de slag gaat. De trainer weet precies in welke volgorde je de training dient af te werken en hoeveel rust je dient te nemen tussen de sets voor optimaal herstel en resultaat. Dat kan ertoe leiden dat je sneller resultaat boekt in minder tijd. Dus heb je een drukke agenda? Dan is een personal trainer misschien juist wel iets voor jou.


4. JE ZOEKT DE GRENS OP

Naast effectief trainen en tijd efficiënt trainen kan een trainer of coach je ook nieuwe records laten behalen. Wanneer je altijd in de comfort zone blijft is het niet gek dat je lichaam zich niet aanpast. Het lichaam heeft namelijk een extra prikkel nodig om te veranderen. Dat je dat niet ziet zitten na een lange werkdag is wellicht te begrijpen, maar jouw trainer heeft daar gelukkig geen begrip voor ;). HARD TRAINEN EN GOED TRAINEN IS DE FORMULE!


5. KENNIS EN ERVARING

Omdat ik mij blijf ontwikkelen in mijn kennis over trainingen, voeding en coaching profiteer jij daar natuurlijk ook van. Ook met allerlei vragen over verschillende oefeningen en voeding kan je altijd bij mij terecht.


6. STOK ACHTER DE DEUR

Het is prettig om een doel voor ogen te hebben. Ligt de focus nu op het vergroten van jouw spiermassa of in het vinden van gezonde voeding? Samen werken wij naar jouw doel. AFVALLEN VOOR DE ZOMER? Een mooi doel toch? Om de zoveel weken evalueren we hoe het gaat en kijken we of jou trainingsschema aangepast moet worden. Dit is een mooie stok achter de deur! De meeste mensen die bijvoorbeeld aan de slag gaan in Januari met een goed voornemen houden het de eerste paar weken vaak wel goed vol. Maar als het regent of er zitten zaken even tegen dan is de verleiding groot om de training te laten schieten. De kans dat het dan niet bij 1 training blijft is groot, waardoor men gauw in een neerwaartse spiraal terecht kan komen.

RECENT

Rust en regelmaat

 

Zijn we niet allemaal druk? Hebben we niet allemaal stress? Hoe normaal is dat eigenlijk? Het eerste principe voor een goede gezondheid, is dat je ook regelmatig je rust pakt. Zowel lichamelijk als geestelijk heb je rust (of ontspanning) nodig. Sta het jezelf toe om te herstellen van je inspanning. Of dat nou een werkdag is, een stevige workout of een intensieve dag met de kinderen.


 

Lees verder

Voordeel van krachttraining


De zomer komt er weer aan! Afvallen, strakker in je vel zitten, een mooi figuur krijgen… Allemaal redenen voor mensen om bijvoorbeeld te gaan fietsen in de sportschool of om te gaan hardlopen. En ja, deze vormen van cardiotraining zullen effect hebben. Maar wist je dat je door intensieve krachttrainingen je na-verbranding (oftewel afterburn-effect) extra kan stimuleren? En dus sneller het gewenste resultaat zult bereiken?
Lees verder

BLOG

Bestaat plaatselijk vet verbranden?


Veel mensen denken dat ze vet kwijt kunnen raken door cardio te doen of oefeningen te doen waarbij ze de spieren trainen op plekken waar ze het liefst vet verbranden (zoals bijvoorbeeld buikspieren), maar om snel lichaamsvet te verbranden dien je goed te eten en regelmatig hard te trainen. Goed eten is belangrijk om voldoende energie te hebben om volop te kunnen bewegen. Voldoende training is nodig om met behulp van de opgedane brandstof uit je voeding, lichaamsvet te verbranden.


Lees verder